duminică, 27 mai 2012

Canalul Dunăre - Marea Neagră



 26 mai 1984. O zi înscrisă cu litere de aur în cronica marilor ctitorii socialiste ale României. Inaugurarea Canalului Dunăre – Marea Neagră.

„Vor trece decenii, secole, milenii şi multe din construcţiile de astăzi – şi întreprinderi, şi locuinţe, şi altele – vor fi, fără îndoială, refăcute pe o bază nouă. Dar, peste secole şi milenii, această nouă magistrală va rămîne permanent ca o mărturie vie a forţei şi capacităţii creatoare a poporului român, a societăţii noastre socialiste, a generaţiei noastre care a schimbat cursul Dunării creîndu-i o nouă cale, care va dăinui cît timp va dăinui planeta noastră” – 
Nicolae Ceauşescu, preşedintele Republicii Socialiste România. (Fragment din cuvîntarea rostită la Agigea, în ziua inaugurării monumentalei construcţii).


2 comentarii:

Gopo spunea...

Canalul Dunare-Marea Neagra a fost un esec de proportii monumentale. Costuri enorme, complet inutil, ramane ca monument al prostiei ajutorului de cizmar ajuns dictator (ca nivel intelectual era perfect pentru comunism de altfel). Traficul nu a atins niciodata macar un sfert din estimarile umflate de propaganda comunistoida.

Anonim spunea...

Si in cazul "canalului" nea Nicu s-a jucat de-a Napoleon iar eu am fost una din piesele de pe tabla.
Probabil ca pentru spectatori o fi fost interesant, asa ...la ... cascat gura, dar cine a mancat painica pe acilea a simtit pe pielea lui ce inseamna fanfaronada faraoana. Cine vrea comunism sa-si faca din propria casa un fel de "sala de asteptare" a unei "Gari de Nord" de prin anii 75 - 80 (ca sa-l cred ca nu masoara cu o oca cand vinde si cu alta ... cand cumpara.