marți, 28 iulie 2015

În cultul adevărului şi-al libertăţii de opinie

S-a ajuns, aşadar, pînă aici (găsiţi despre ce e vorba la adresa http://valeriu-stanescu.blogspot.ro/2015/07/sunt-foarte-ingrijorat-de-unele-efecte.html). Pe mine personal nu mă miră. Anticipez că se va merge mai departe şi, sub cele mai neghioabe sau perfide motive, se va suprima, pe nesimţite şi pe nebăgare de seamă, libertatea de opinie şi exprimare publică. Spre exemplu, despre subiecte ca(!):

Carol Cohen-Zollern întîi Uzurpatorul, Ferdinand cel Neputincios şi Spălător de Putină, Carol Cohen-Zollern al doilea Uzurpator, Legiunea, Căpitanul, Mareşalul Antonescu, Holo ca ustul, Mihai Cohen-Zollern de Homonazistalinen, Revoluţia de Eliberare Socială şi Naţională, Antifascistă şi Anticapitalistă de la 23 August 1944, condusă de Partidul Comunist Român, Republica, sabotorii paraşutaţi de anglo-americani, teroriştii din munţi, prelaţii spioni şi ascunzători de arsenal, Gheorghiu-Dej, scoaterea trupelor străine din ţară de către comuniştii români, despre comunism, Securitate, personalităţi culturale şi artistice inegalabile afirmate în anii „epocii de aur”, despre construcţia, dezvoltarea economico-socială şi prestigiul internaţional fără precedent în istorie ale României Socialiste, achitarea datoriilor externe, Lovitura de stat anticeauşistă, antisocialistă, antirepublicană şi, categoric, antinaţională din decembrie 1989, bandele şi grupările de declasaţi, descreieraţi, ticăloşi, nemernici şi de trădători de patrie din politica post-decembristă, mineriade, capitalismul ordinar, devalizarea şi exportarea resurselor naturale, dezindustrializarea, agricultura primitivă, exproprierea flotei navale, demolarea economiei naţionale, exilarea forţei de muncă, proletarizarea şi pauperizarea masivă şi severă a populaţiei, distrugerea aviaţiei militare, desfiinţarea armatei naţionale, tîrîrea României în NATO şi înjugarea ei în UE pe banii cetăţenilor români jefuiţi de sucursalele bancare ale marii finanţe internaţionale, abolirea independenţei şi suveranităţii naţionale, regimul de ocupaţie, autorităţile marionetă, bazele americane de supraveghere, înhăţuire şi stăpînire a teritoriului naţional, ocupaţia străină, sistemul capitalist exploatator, ticălos, corupt şi mafiot, 130 de miliarde de euro datoria externă a ţării, homosexuali şi lesbiene, pachetul de legi Big-Brother, televiziunile de casă şi castă, alarmiste şi panicarde – arme de diversiune, represiune, tortură psihică şi manipulare a populaţiei, monarhia britanică şi Chearles Clăpăugul care s-a îndrăgostit subit de inima Transilvaniei (Ţinutul Secuiesc), mitul occidental al terorismului islamic de-sine-stătător, China fascinantă şi uimitoare, Cuba eroică, despre Coreea de Nord hulită şi defăimată, despre Ungaria lui Viktor Orban pe care o cam mănîncă pielea, despre regimul fascist de la Kiev instaurat de cancelariile occidentale, despre Vladimir Putin şi Rusia colosală etc., etc., şi, mai ales, de Nicolae Ceauşescu, aşadar:

Despre toate aceste subiecte şi cîte altele aşişderea or mai fi, nu se va mai putea vorbi în spaţiul public decît după legea regimului politic. Lege care interzice vorbitul în public altfel de cum dictează regimul. De-acum încolo, ciocu mic, români! Regimul este depozitarul adevărul absolut. Klaus Iohaniss a promulgat legea. HAIL!

Acuma, dacă noi nu mai avem voie de la regim să facem cultul adevărului despre personalităţi ale istoriei noastre cum este, spre exemplu, Nicolae Ceauşescu, să revedem ce au spus altfel decît regimul politic chiar unii oameni ai regimului, precum este generalul de justiţie Constantin Lucescu, cel care a jucat rolul de avocat al apărării în simulacrul de proces în urma căruia fostul preşedinte al României a fost asasinat:

„Mie mi s-a părut că [Nicolae Ceauşescu] s-a purtat cu foarte multă demnitate [în faţa călăilor săi]... Maniera în care de la început și pînă la sfîrșit s-a purtat alături de Elena Ceaușescu, soția și mama copiilor lui, m-a impresionat. Eu cred că mulți dintre noi ar trebui să învățăm de la acele gesturi ale lui, cum să ne comportăm cu familia și cu cei pe care-i iubim. Eu unul n-am auzit nici cînd cînta Internaționala, nici Deșteptă-te române. I-am urmărit însă comportamentul și a avut un comportament demn, alături de ceea ce însemnă grija față de omul care se numea soția lui (...) Cît privește sentimentul meu de culpă… Eu n-am fost de acord cu condamnarea la moarte a soților Ceaușescu. Trebuie specificat acest lucru. Dar, vă rog să mă credeți, am impresia că parcă ne urmărește blestemul credulității noastre în democrația mult sperată, pentru care nu eram pregătiți. Și am omorît, chipurile, un dictator, care ne-a lăsat un excedent bugetar, care ne-a lăsat industrie, care ne-a lăsat agricultură, care ne-a lăsat cultură și școală… La vremea aia, occidentali și străini veneau și făceau facultatea în România. Astăzi nu mai avem industrie, nu mai avem comerț, nu mai avem agricultură, nu mai avem nimic… Și-atunci, am sentimentul că am omorît așa-zisul tiran și am născut, ca în „Ciocoii vechi și noi”, niște ciocoi noi, cumplit de tirani, avizi de putere, de bani și absolut deloc îngrijorați de soarta poporului român”.


Textul integral al opiniilor fostului avocat se află la adresa https://ceausescunicolae.wordpress.com/2015/07/28/generalul-constantin-lucescu-tribunalul-n-a-functionat-legal-pentru-ca-nu-avea-sesizare-n-avea-rechizitoriu-si-neavand-sesizare-actul-care-sta-la-baza-trimiterii-in-judecata-a-oricarui-cetatean/ .

P.S. - Reformulînd un proverb românesc, spun că nu sînt proşti cei ce dau o lege proastă, proşti sînt cei ce o respectă. În aceeaşi ordine de idei, parafrazîndu-l pe marele om politic Gheorghe Gheorghiu-Dej, adaug că înaintea oricăror legi stă dreptul cetăţenilor români la adevăr. Părerea mea este că se impune iniţierea unui demers cetăţenesc pentru dovedirea neconstituţionalităţii respectivei legi. Pentru mine personal, ea este flagrant antidemocratică, încalcă dreptul la libera exprimare a cetăţenilor României, prin urmare este neconstituţională, caducă şi neavenită şi nu-mi poate impune nici un fel de obligaţii civice.

2 comentarii:

Anonim spunea...

pe fluierul.ro gasesti mai multe inclusiv faptul ca rusii au recunoscut c-au organizat impreuna cu vestul "revolutia". in plus sint si altele despre ceausescu care a fost marioneta lor. un popor slab si neinformat plin de cozi de topor si care nici n-a stiu pe ce lume este poate fi usor manevrat in orice directie se doreste.

Nicolae Nicu spunea...

Da, ruşii au recunoscut asta încă de vreo douăzeci şi ceva de ani. Au spus că nici în proporţie de 10-15% răsturnările din Est, din anii 1989-1991, nu au fost determinate de factori interni. Ele au fost "opera" serviciilor secrete străine. Am să caut ştirea prin ziarele vremii şi am s-o reiau aici pe blog, căci nu mai ştiu dacă şi pe unde am relatat-o.
Voi face linkul. Mulţumesc.