duminică, 13 mai 2012

Fetele de AUR ale României


Campionatele Europene de gimnastică feminină disputate în aceste zile la Bruxelles s-au încheiat cu victoria strălucitoare a echipei României – în componenţa Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Raluca Haidu (în fotografie) – care a cîştigat medalia de aur, fiind urmată de echipele Rusiei şi Italiei.
În ultima zi a întrecerilor, la finalele pe aparate, SANDRA IZBAŞA (Steaua), a cîştigat medalia de aur în proba de sărituri, CĂTĂLINA PONOR (Dinamo Bucureşti), aur la bîrnă şi argint la sol şi LARISA ANDREEA IORDACHE (Dinamo Bucureşti), debutantă la un campionat european, aur la sol şi argint la bîrnă!
Revenirea în urmă cu doi ani la conducerea lotului naţional a antrenorilor MARIA BITANG şi OCTAVIAN BELU a readus România în vîrful ierarhiei europene şi mondiale, acolo unde gimnastica feminină se află, una peste alta, de peste 35 de ani. Din care, 31 sub coordonarea celor doi super-tehnicieni!
Felicitări tuturor şi succes deplin la apropiatele Jocuri Olimpice de la Londra!  

3 comentarii:

Augustin Radescu spunea...

Nicule, Bellu nu cumva a fost pe la Cotroceni, o vreme? Ca eu tot asteptam sa-l vad pe basescu la birna! Sau la inele ...

Nicolae Nicu spunea...

Da, prietene, Octavian Belu a fost consilier prezidenţial pe probleme de sport, apoi preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, cu rang de ministru secretar de stat. Nu ştiu, în secunda asta, dacă încă mai este. În orice caz, mi s-a părut că a fost "avansat" în aceste funcţii tocmai pentru a nu se mai ocupa el şi distinsa lui soţie, Mariana Bitang, de lotul naţional (măsură alternativă, după ce interese absconse, ostile lor, eşuaseră să îi înlăture prin încercarea de compromitere publică sub acuze de comportament discreţionar, imoralitate şi corupţie!!), dar şi pentru a-i "stimula" să nu accepte propunerea fabuloasă pentru ei, dar atît de îngrijorătoare pentru orgoliul regimului de la Bucureşti, venită din partea federaţiei chineze de gimnastică, de a prelua lotul olimpic al Chinei.

Numai că, eşecurile lamentabile ale echipei României şi prăbuşirea ei din ierarhia mondială, ce au urmat înlăturării cuplului Belu-Bitang de la conducerea lotului naţional, a revoltat lumea sportului şi opinia publică, determinînd readucerea celor doi excepţionali antrenori la cîrma echipei naţionale, aceştia avînd şi nobleţea de caracter de a accepta revenirea la echipă, după "furcile caudine" atît de umilitoare prin care au fost siliţi să treacă. Şi, iată, rezultatele de cel mai valoros nivel internaţional nu au întîrziat să apară.

Dacă echipa României va cîştiga anul acesta şi titlul olimpic la Londra, ceea ce e foarte posibil, eu sper că "odiosul şi sinistra lui soţie" să nu fie puşi la Zidul Tîrgoviştei...

Anonim spunea...

..doooh, o veste "buna", oricum suntem/avem/detinem medalia de aur la prostitutie. cica "fetili" din locatia viitoarei baze antiracheta (deveselu parca..) se dau in vant dupa puscariasii marini (cf primarelui..)..in cel mai curat stil al "economiei de piata"..