joi, 14 mai 2020

Coronavite (6)


     Pandemia de COVID-19 nu a trecut. Totuși, de-acum ieșim din starea de arest la domiciliu și intrăm în starea de reținere în localitate. Mai puțin guvernanții. Ei intensifică exportul de sclavi fără nici o reținere. Apoi, prin vocea d-nei ministru al muncii, vin și ne spun că plecarea în sclavie este chiar opțiunea sclavilor. Dar, ce altă opțiune, ce alternativă la sclavie au acești oameni? Foamea în propria țară? Cînd sclavia este singura posibilitate de supraviețuire pe care guvernanții le-o dau cetățenilor, căci grija și misiunea lor primordială în această perioadă este să asigure forța de muncă necesară repornirii economiilor altora și nu repornirii economiei naționale, a pretinde că plecarea în sclavie este opțiunea românilor înșiși este o veritabilă ticăloșie! Cu asta cred ei, iohanniții și orbanlîii, că s-au spălat pe mîini, că scapă de răspundere? Probabil că așa cred, dacă avem în vedere siguranța cu care își trîmbițează mai nou înstăpînirea țării pentru încă 8 ani de aici încolo. Oare pe ce se bazează?

     Pe de altă parte, este interesant și aspectul că aceia care în această perioadă se eliberează din sclavia în străinătate sau care, dintr-un motiv sau altul sînt ”refuzați la export” și returnați în țară de către stăpînii occidentali, sînt preluați de autoritățile române și internați în lagăre de carantinare pe cheltuiala statului român, supravegheați medical sau, după caz, spitalizați pe cheltuiala statului român, evident cu toate riscurile uriașe de răspîndire a infecției COVID-19 în teritoriu. De ce statele profitoare nu își preiau pe lîngă beneficiile exploatării forței de muncă românești și obligațiile aferente față de aceasta, ci le aruncă în sarcina României? De ce exportă iohanniții și orbanlîii sclavi și importă infecție? Ni se permite să ieșim din Starea de Urgență, dar nu ni se permite să repornim economia națională. De ce? Pentru că prioritatea economică absolută în UE aparține importatorilor de sclavi, firește! Noi ieșim din Starea de Urgență și rămînem cu interdicțiile și starea de incertitudine. O stare peste care, ca întotdeauna în istorie, pot trece tot ei, importatorii de sclavi. Printr-un ”salt calitativ”...

     Să observăm însă că Starea de Urgență a fost în măsură să probeze nu numai (in)competența și (in)capacitățile guvernanților de a gestiona situația de criză generată de pandemia virală, ci și disponibilitatea populației de a se adapta și conforma situației de criză și măsurilor excepționale impuse de autoritățile statului în situația dată. A fost, dacă vreți, o probă de încercare a spiritului civic al unei întregi națiuni, a disciplinei și responsabilității individuale și colective. O probă de care însă, cu siguranță, nu aveam nevoie! Evident că împrejurările au provocat multora o reacție instinctuală de bravadă personală prin ignorarea constrîngerilor sociale, în numele drepturilor și libertăților cetățenești afectate. Dar, dincolo de orice analize punctuale se pot face, e clar că atitudinea oamenilor a fost în general rezonabilă, salvatoare deocamdată pentru bilanțul guvernanților, națiunea română fiind animată de un firesc și recunoscut instinct de autoprotecție și solidaritate socială în fața pericolelor. Dar, oare, de data asta a fost un pericol real?

          (Continuăm)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Asi fi spus EXCEPTIONAL daca...daca si numai daca , ai fi pomenit , in afara " iohanitilor si orbanlailor " si alte nume "celebre " deja dar , nespuse de nimeni si asta incepand din MAI 1990 din acea Duminica a Orbului cand , precum orbetii am votat un vechi comunist si gasca lui sa ne " lumineze " destinele . Iti mai amintesti cine era Presedintele Romaniei in NOIEMBRIE 2007 , eventual si cine era pe-atunci Prim Ministru sau macar Ministru de Externe ? Iti amintesti cine-a fost cel ce-a semnat acel tratat de aderare al Romaniei la UE , tratat negociat in genunchi de catre partea romana ? Pai si-atunci , pentru ce ai umpli de laturi doar p'astia ?Nu ca n-ar merita insa , nu doar ei ci , intreaga clasa politica { sau politicianista } a Romaniei de la momentul 2004 , cu totii sant vinovati de cele pe care le induram astazi .Stai linistit ca nu-l vom suporta pe acest bivol teutonic inca nu stiu cati ani pentru simplul motiv ca NU PERMITE CONSTITUTIA IAR ROMANIA NU ESTE INCA , RUSIA LUI PUTIN .Singurii pe care vom fi nevoiti volens nolens sa-i suportam INDIFERENT DE LEGI SAU CONSTITUTIE sant politicienii .Asta de-i Ministru la Munca si Protectie Sociala ar dreptate in felul ei : acei insi care-au ales sclavia pe plantatiile d e sparanghel din Germania sau in Austria la spalat la popu batranii nemtzalai pe care a uitat Dumnezeu sa-i adune d e pe pamant , au facut-o de buna voie si nesiliti de nimeni : a fost optiunea lor la a nu murii de foame in Romania asta d e KKT si de-a se duce unde sant platiti mai bine decat aici si-n plus , unde lEGILE ALORA DATEAZA DE MINIM 70 de ani adica , de la final de WWII .Nu ca-n Romania unde plata inseamna ceva in plus peste 2000 de LEI iar legile se schimba dupa cum viseaza noaptea politicienii goniti de catre neveste la curve . Ma rog, astept urmarea asa cum te-ai laudat iar dupa... voi mai vedea ce calificativ voi da si postarii dumitale viitoare Coronavite 7 caci , dupa cum banuiesc , este continuarea acesteia .

Anonim spunea...

Mai devreme , am iesit prin curte sa-mi linistesc nervii pe care mi i-au facut aia " trei crai de la rasarit " cu comunicatul lor .Ma crezi sau nu , am vazut focuri de arificii plus ca , am auzit bubuituri d e petarde .De ce ma-sa s-or bucura cretinii in halul asta ? Pe cinstea mea de nu , seamana cu lasarea lantzului de la gatul cainelui ceva mai lejer dar in rest , NE-AU SCOS DIN CAP PENTRU TOTDEAUNA CHESTIA CU LIBERTATEA SAU... LIBERTATILE CETATENESTI ! De-acum , daca-l mai aud pe careva zicand ceva despre faptul ca " suntem un popor liber "sau ca "suntem o tara unde democratia troneaza asupra institutiilor statale " , indiferent cine-ar fi ala , al injur instantaneu de mama si-i scot si toti mortii la interval !!!Iti amintesti de seara cand era gata gata sa s e publice in Monitorul Oficial ORDONANTA 13 , cum au sarit ca arsi la KUR aia de la #REZIST si cum s-a basicat si presa { cam toata } plus si... neafiliatzii ? " NOAPTEA CA HOTII " era sloganul acelei miscari "spontane "de protest IMPOTRIVA PSD si-a lui... CIORDACHE . Tare asi vrea sa-i vad p'astia de la # REZIST , presa { toata daca se poate } plus simpatizantii si " neafiliatzii " iesind in fatza la Victoria sau la Parlament { la Cotroceni... degeaba caci , boul doarme in staul si se viseaza presedinte etern } si sa protesteze acolo ACUM , daca le da mana si au si sange in instalatii .Acum cine chiar credea inca in chestia aia cu " puterea " si " opozitia " care se intrec intre ele " pe programe " s-a edifict cred ca intre aceste doua entitati nu-i altceva decat BLAT ORDINAR , blat pe care-l fac pentru a le merge lor bine caci , STATUL este reprezentat de ei si nu de... " masele largi d e muncitori , tarani si... intelectuali " ALEGE-S-AR PRAFU' DE TOTI !!!

Anonim spunea...

Inainte sa uit : in noaptea aceea , si dumneaeu am fost alaturi de tipii de la # REZIST si... ailalti , protestand , nu impotriva Ordonantei 13 pe care , sincer s a fiu , oricum n-o intelegeam cat , impotriva modalitatii de-a o impune . Fix ca si aceasta " relaxare " de dupa 15 Mai comunicata noua de catre Turcu , Arafat , si Vela : NOAPTEA CA HOTII !!!!!Adica , fix ceea ce faceau candva si erau injurati pe chestia asta ,aia de la PSDragnea .