sâmbătă, 28 mai 2011

GOAGĂL ROMÂNIA şi un capac pentru tronul ei

Bine i-a zis domn' Van Ghele. GOAGĂL! Atît e la ora actuală "Google România". O bătaie de joc. Parcă şi-a băgat dracul coada şi aici. Cine e, oare, dracul în România şi unde nu şi-a băgat el coada? Cu cîteva săptămîni în urmă serviciul "Blogspot" a fost inaccesibil. Acum, cam tot aşa. Nu ţi se permite să te loghezi. La fiecare încercare primeşti tot felul de răspunsuri tîmpite. Bag seamă, nişte tîmpiţi din România au făcut din "Blogspot" un sport bleg, că prea devenise deranjant. Foarte deranjant. Uite că şi tîmpiţii se sinchisesc de ceva, cîteodată! Altfel, nu se explică.

Este evident, pe de altă parte, că numai anumite bloguri personale nu pot fi accesate şi numai anumite "ID"-uri nu pot posta comentarii. Cînd cineva spunea că Serviciile în România nu funcţionează, nu se înşela: Serviciul Blogspot bugetat de Goagăl nu funcţionează. Serviciile secrete, bugetate din banii noştri şi ai copiilor noştri, funcţionează bine mersi, iată! Însă, ce pregătesc ele? Închiderea treptată a gurilor cetăţenilor. Închiderea canalelor de comunicare către cetăţeni şi între cetăţeni. Băgarea căluşului în gura poporului şi a goarnelor propagandei mincinoase şi îndobitocirii în urechile sale! Repet întrebarea, ce se pregăteşte, de fapt?

Văd că cineva tot încearcă de cîtva timp latrina, de-i zice "tron", cu deştul. Vrea să îi repună capacul de-i zice... Coroana României. Asta aşa, de-un par egzamplu! Că, cică e Republica vinovată de incapacitatea tîmpiţilor să o administreze şi să o conducă. Că, cică, dacă va fi readus pe tron prusacul băşinos sau năpîrţele sale prinţese, pe Dîmboviţă va curge lapte şi miere, locuri de muncă, uzine şi fabrici, case şi salarii grase, asistenţă medicală şi învăţămînt gratuite pentru toţi, cultură naţională, dreptate şi echitate socială în chiloţi şi multă, multă... lege: ce-i al nostru va fi al lor şi ce-i al lor va fi tot al lor! Aşa vom fi aduşi din calitatea suverană de cetăţeni ai Republicii, în umilitoarea postură de supuşi ai majestăţii sale suverane.

S-o creadă ei...

8 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am observat si eu o ofensiva a monarhismului in ultima vreme. Ieri vorbea Duda la emisiunea lui Tabara de la TVR 1 si zicea printre altele ca "ce a facut regele din 1947 pana in 2011 pentru Romania nu a mai facut nimeni niciodata" . A trebuit sa inchid.

Anonim spunea...

Nu nu dragilor, "goagalele" au probleme peste tot. Sunt ın conflict ca facebook-ul şi se pare ınca n-au picat la o ıntelegere.

Anonim spunea...

Da se pregateşte "filtrea" netului Nicu. Asta a fost una din cele mai importatnte probleme puse pe masa submmit-ului de zilele trecute.

Augustin Radescu spunea...

Nicule, stii ce nu-nteleg eu? Cum de nu se gaseste nimeni sa-i intrebe pe astia cu « prapaganda » monarhista ce facem dupa ce restauram, iar domnul cu pricina da coltul, lucru scuzabil pentru virsta pe care o are ?
P.S.: Am tot incercat sa postez, in ultimele 2 zile (inclusiv aici), dar n-am reusit, din motive aparent tehnice. O fi un semn?

Anonim spunea...

Domnule Nicu,

Dacă am deveni monarhie sub un rege responsabil precum Carol I, lucrurile ar merge mai bine ca acum, sub conducerea lui Băsescu. Grecii însă au avut o experiență, se pare, mai puțin plăcută cu ultimul lor rege.

Pentru mine nu are atâta importanță dacă trăim într-o republică sau o monarhie – exemple de monarhii de succes avem în țările nordice - atât timp cât țara și poporul merg pe o pantă ascendentă.
Riscul cu monarhia este să avem un rege slab, care să ia măsuri care ar înrăutăți situația în loc să o îmbunătățească.

Mai este argumentul că un președinte poți să-l schimbi la patru ani și costă mai puțin decât un rege. Mă tem că acest argument nu este întrutotul valabil. Cred că domnia lui Vodă Băsescu ne-a costat cât vreo patru regi.

Anonim spunea...

... Sunt probleme cu logarea cu contul de Google. Eu folosesc acum opțiunea OpenID, care văd că merge.

Augustin Radescu spunea...

@ bogdanjurnal
1.Tarile nordice merg bine nu pentru ca sint monarhii
2. Basescu nu ne costa cit un presedinte fiindca ... nu e! Iar cit anume ne costa vom afla abia cind n-o sa mai fie la putere!

Anonim spunea...

D-le Rădescu,

Un monarh bun poate da o direcție bună, într-o monarhie constituțională. Poate fi mediator sau negociator în problemele stringente ale țării.

Riscul este că un monarh rău poate face mult rău.

Până la urmă, este o variantă care poate fi analizată, aceasta cu monarhia constituțională. În istoria noastră avem două exemple pozitive de monarhi: Carol I și Ferdinand, și un exemplu negativ de monarh: Carol al II-lea. Primii doi erau nemți sadea.

Cu siguranță că țările nordice nu merg bine numai pentru că sunt monarhii, însă sunt la fel de sigur că o monarhie bună poate avea partea ei în procesul de dezvoltare al unei țări, poate da o linie și poate asigura un echilibru.

Ar mai fi o variantă, republica marxistă, o variantă care în prezentul apropiat și chiar mai depărtat nu pare să aibă șanse de realizare.

Închei, repetând ce am spus mai sus: eu nu sunt neapărat pentru republică sau monarhie constituțională, vreau doar ca sub respectiva formă de guvernământ patria și poporul să meargă pe o pantă ascendentă.